Új lehetőség: használt autóját is védheti a garancia biztonsága!

használt autó garancia biztonság netrisk.hu car protect hasznos

A legtöbb új autó két-három éves korában, száz-százötvenezer kilométerrel az órájában kikerül a gyártói garancia érvényességének védelméből. Magyarország vezető online biztosítási alkusza és az új használtautó-hirdetési portál, a netriskauto.hu üzemeltetője úgy gondolta, van megoldás arra, hogy az autósoknak a gyári garancia lejárta után se kelljen nyugtalankodniuk a műszaki problémák, meghibásodások lehetősége miatt. A Fortegra Europe Insurance Company Ltd (ügynök a DEFEND INSURANCE Kft.) háromféle csomagban elérhető Car Protect használt járművekre köthető műszaki garancia biztosításaival akár egy tízévesnél idősebb és bőven 200 ezer kilométer felett futott járművel is stresszmentesen autózhatunk!

A DEFEND Car Protect Kiterjesztett Garancia szerződést az autóvásárlók használt autó vásárlásakor köthetik meg, 3,5 tonnánál nem magasabb megengedett össztömegű gépjárművekre: személyautókra vagy kishaszonjárművekre. A szerződők három konstrukció közül választhatnak. A DEFEND Car Protect ADVANTAGE Kiterjesztett Garancia legfeljebb öt éves és legfeljebb 160 ezer kilométert futott járművekre köthető, legkevesebb 6, legfeljebb 36 hónapra.

A DEFEND Car Protect COMFORT Kiterjesztett Garancia nevű csomag maximálisan a 10 éves vagy 200 ezer kilométert futott járműhöz választható, a szerződés futamideje szintén 6 és 36 hónap között lehet. A DEFEND Car Protect PLUS Kiterjesztett Garancia pedig 15 évesnél nem idősebb, 250 ezer kilométernél kevesebbet futott autóra köthető, szintén fél év és három év biztosítási időtartam között. (A jármű életkora a szolgáltatás szempontjából a gyári garanciavállalás kezdetétől, tehát a jármű első forgalomba helyezésétől számított idő.)

A szolgáltatás díja függ attól is, hogy az ügyfél vállal-e éves kilométer-korlátozást (nem kötelező), illetve vállal-e valamennyi önrészfizetést műszaki hiba esetén (ez lehet 50 vagy 100 ezer forint, de szintén nem kötelező). Valamennyi garanciabiztosítás feltétele, hogy az üzembentartó gondoskodjon a gyári karbantartási előírások betartásáról, de a szerződésben van egy kis jóindulatú rugalmasság. Ha megcsúszunk, de az előírt időpontot négy héttel vagy a megadott futásteljesítményt 800 km-rel nem lépjük túl a kötelező szervizzel, a garancia érvényben marad.

Mire szól a garancia?

A DEFEND Car Protect Kiterjesztett Garancia által fedezett káresemények köre a választott konstrukciótól függ. A DEFEND Car Protect ADVANTAGE csomag nyújtja a legátfogóbb biztonságot. Amennyiben a szerződő járműve megfelel az előírt feltételeknek, ezzel a csomaggal akár 36 hónapra kiterjedő garancia vásárolható, amely sok kisebb lehetséges hibaforrás mellett kiterjed az olyan kényes és meghibásodás esetén drágán javítandó alkatrészekre is, mint a turbófeltöltő, a kettős tömegű lendkerék, a légkondicionáló kompresszora vagy az automata sebességváltó. A DEFEND Car Protect COMFORT csomag védőernyője már nem ilyen széleskörű, de az autó hajtásláncának és kiegészítő berendezéseinek nagy részére ezzel a szolgáltatással is megvásárolhatjuk a garanciabiztosítást.

Az alapszintű csomag, a DEFEND Car Protect PLUS idősebb autókra is megköthető, viszont (épp ezért) a garanciaszolgáltatás köre jóval szűkebb. Ha ezt választjuk, a motor, a sebességváltó és a differenciálmű, tehát a jármű legfontosabb, belső kenéses alkatrészei meghibásodása ellen védhetjük a pénztárcánkat.

Hova lehet vinni javítani a meghibásodott járművet, mennyi idő az ügyintézés és mekkora összegű kárra szól ez a garancia?

Egy esetleges hiba, káresemény esetén a problémát hét napon belül kell bejelenteni telefonon, majd a szolgáltató öt napon belül megadja annak a szerviznek a nevét, címét, ahová a járművet el kell juttatni. Ha a kocsi mozgásképtelen a műszaki hiba miatt, a garancia biztosítás 50 ezer forint erejéig fedezi a szállítás költségét is. Miután a szerviz vagy a biztosított elküldte a biztosító által kért dokumentumokat és fotókat, a biztosító általában 24 órán belül tud dönteni a javítás jóváhagyásáról, tehát nem kell attól tartani, hogy a gépkocsi napokig, hetekig, esetleg hónapokig a szervizben fog várni a biztosító döntésére.

A kárösszeg maximális mértéke attól függ, milyen kárérték-határt kötött ki egyedi szerződésében az ügyfél és a szolgáltató. Nincs akadálya, hogy az esetleges hiba elhárításának költségére akár a jármű teljes értéke erejéig fedezetet nyújtson a szolgáltatás, de ha a szerződésben kisebb kárérték-határt állapítanak meg, a garancia biztosítás díja alacsonyabb lehet.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Néhány példa konkrét autók esetében: egy 2010. október 31-én forgalomba helyezett 1,2 literes, benzines Opel Corsa 120 ezer kilométerrel az órájában 12 hónapra, 20 ezer kilométeres futás-korlátozást vállalva a legszélesebb körű garanciát nyújtó DEFEND Car Protect ADVANTAGE csomaggal önrész nélkül 51.200 forintért, 50 ezer forintos önrésszel 33.280 forintért biztosítható. Ugyanerre a kocsira 12 hónapra a DEFEND Car Protect PLUS csomag 50 ezres önrész vállalásával 16.225 forintért megvásárolható!

Egy 2,5 literes motorral szerelt, szintén kilencedik évét taposó 5-ös BMW ugyanilyen feltételek mellett 100.000 illetve 65.000 forintért biztosítható. Egy 1,6 literes, szintén 2010. októberi Opel Astrára pedig 50.961 forintért 24 hónapra megvásárolhatjuk a DEFEND Car Protect PLUS szolgáltatást, önrész nélkül.

A DEFEND Car Protect Kiterjesztett Garancia árazása sok paramétertől függ. Aki kíváncsi, hogy megvásárolni kívánt használt autójára egészen pontosan mennyiért kaphatja meg a nyugodt autózást ígérő garancia biztosítást, a szolgáltatás pontos díjáról az arra jogosult Netriskautó kereskedő partnereinél talál tájékoztatást!

Dokumentumok:

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum