Autóval nyaralni: nem csak a szállásról, a benzinkutakról is érdemes megnézni az értékeléseket!

utazás mobil tájékozódás benzinkút hasznos

A mobil internetelérés térnyerése az egységes európai uniós roamingtarifák bevezetésével együtt érdekes új lehetőségeket nyitott az utazók, vakációzók számára. Alapjaiban változott meg a külföldi szálláskeresés rendszere, elképesztően könnyűvé vált a gondtalan, azonnali becsatlakozás idegen országok helyi közlekedési rutinjaiba (útdíjak, parkolójegyek, tömegközlekedés) és már a legkisebb, legtávolibb, legeldugottabb szolgáltatóhelyekről is nagy számban találunk véleményeket, tapasztalatokat más utazóktól.

Egy évtizeddel, de akár még csak 5-6 évvel ezelőtt is szerencse kérdése volt, hogy milyen benzinkútra tértünk be tankolni ismeretlen tájakon. Ma már látjuk a mobilon az előttünk arra járók tapasztalatait: át akarja-e verni a kasszás a külföldieket, melyik a legjobb kávé vagy péksütemény a büfében, tiszta-e a mosdó. (Persze jobb, ha nem az nézi meg út közben a véleményeket, értékeléseket, aki vezet.) Angolul, németül, pláne a helyi nyelveken tudni előnyt jelent, bár a véleményeket a mobil is le tudja fordítani, többé-kevésbé pontosan. Az alábbiakban megmutatunk néhány érdekes bejegyzést a Budapesttől az Isztriára vezető út melletti kutakról:

Fontos figyelni arra, hogy a friss vélemények alapján döntsünk, a bejegyzéseket listáztassuk ki időrend szerint! Az M7-es melletti egyik magyar benzinkútról egyszerre olvashatjuk: "A hotdogos fickó gyűlöli a munkáját és nem udvarias", illetve: "A fiúk bent igazán kedvesek" vagy "Szuper személyzet". Az első bejegyzés kétéves, a második egy hónapos, a harmadik két napos: valószínűleg volt egy komoly változás időközben a benzinkút csapatában.

Egy másik, még mindig magyarországi kútról külföldiek írtak lehangoló történetet: "Készüljetek fel rá, hogy itt átvernek benneteket. Két kocsival érkeztünk, LPG-t tankolni. Egyikünk bement kajáért, miközben még töltöttük a tankokat. Kártyával fizetett. Pár perccel később, amikor az üzemanyagot akartuk kifizetni, a kártyaolvasó terminál már nem működött, csak készpénzzel fizethettünk. Mivel Horvátországba indultunk, nem volt nálunk helyi valuta. És most jön a trükkös rész: nem mondták meg, milyen euró-árfolyamon számolnak, hanem 25% felárat kértek tőlünk az eurós fizetés miatt. Így végül az LPG átszámított árán felül 15 euróval többet kellett fizetnünk. A kasszás végig játszotta a hülyét és azt mondta, ez a valódi ár. NAGYON KESERŰ TAPASZTALAT!"

A határ utáni első autópályás kútról egy praktikus tanács: "Először menjetek el a mosdóba, aztán fizessétek ki a tankolást, mert a mosdóhasználati díjról kapott nyugta beszámítható a tankolásba!" Az autópályától valamivel távolabbi kútról egy hasznos infó, ha kicsit pihenni állnánk meg és nem akarunk a napon parkolni: "Jó benzinkút autómosóval, kávéval, fedett, nagy parkoló". Ha beszaladnánk egy kicsit a horvát fővárosba, jól jöhet az infó egy zágrábi kútról, amely egy parkolóházban található: "Olcsó üzemanyag" illetve: "Olcsó parkolás".

Egy Karlovac előtti kútról: "Vettünk két kávézsetont és kártyával fizettük ki, a tankolással és néhány egyéb aprósággal együtt. Miután elhagytam a benzinkutat, észrevettem, hogy a kasszás 2 helyett valószínűleg véletlenül 22 kávézsetont ütött be. Emailben megkerestem a kúthálózatot és sikerült is megoldanunk a problémát."

Ez pedig már egy tengerparti kút, ahol nem érdemes lemosatni a kocsit: "Az autómosó szolgáltatás nagyon nem professzionális, a személyzet gondatlan. A kocsimat előzetes feláztatás nélkül mosva, félig megpucolva kaptam vissza, az antennámat pedig eltörték. Soha nem jövök ide többet, katasztrófa az egész, hiába jók az árak. A személyzet sem volt segítőkész."

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum