Pár apróság, amivel feldobhatjuk eladás előtt a kocsit

használt autó eladás hasznos tipp

Nem feltétlenül kell vagyonokat költeni egy használt autóra eladás előtt, viszont van néhány olyan apróság, amivel minimális költséggel vagy ingyen meggyorsíthatjuk az eladás folyamatát, azáltal, hogy vonzóbbá tesszük a kocsit a vevőjelöltek számára. Ezeket szedtük most össze egy tíz + egyes listába.

1, Fotózzuk meg gondosan a kocsit a hirdetéshez! A hirdetőoldalnak megfelelő formátumú, a kocsit egészében ábrázoló képek jó minőségben megfelelő fényviszonyok mellett akár mobillal is elkészíthetők egy kis gondossággal. Ne nappal szemben fotózzunk, a fotózási szögből egyenletesek legyenek a fények a kocsin, se a belső, se a külső képeken ne legyenek fény-árnyék foltok, fekete kocsit ne fotózzunk verőfényben, a kocsi legyen tiszta fényképezés előtt - ég és föld tud lenni a különbség, ha néhány dologra odafigyelünk.

2, Tegyünk ki egy papírt a kocsi ablakába, telefonszámmal, email-címmel és irányárral! Nem kerül semmibe és hozhat olyan vevőt, akit az apróhirdetéssel nem találnánk meg.

3, Tartsuk tisztán a kocsit az eladási, hirdetési időszakban! Az első benyomás minden eladási folyamatban fontos pszichológiai elem, érdemes felkészülni a hirtelen beeső érdeklődőkre is azzal, hogy nem engedjük elkoszosodni az autót.

4, Ügyeljünk a kocsi utasterének tisztaságára is! Aki családi autót keres, nagyobb lelkesedéssel képzeli bele magát és szeretteit egy olyan környezetbe a kiszemelt kocsi megtekintésénél, ami olyan, mintha új lenne, de legalábbis nem tölti meg minden szegletét az előző tulajdonos valamilyen személyes emléke. Használt zsepi, kekszmorzsa, kutyaszőr-gubancok: nem szerencsés ilyesmivel kidekorált autót mutatni a vevőknek.

5, Adjunk meg alvázszámot a hirdetéshez és ne takarjuk ki a rendszámot! Visszaélni ezekkel az adatokkal nem igazán lehet, viszont bizalmat ébreszt a vevőkben az őszinteség és a szervizelőélet lekérdezésének lehetősége.

6, Ha közeleg a műszaki vizsga ideje, ne várjunk az utolsó pillanatig. Friss vizsgával hirdetve a kocsit megnő az eladás esélye. Ha már csak néhány hét vagy pár hónap van hátra a műszaki lejártáig és nincs gond a kocsival, érdemes befektetni egy előrehozott vizsgába.

7, Olajszint, hűtővízszint, fékfolyadék, világítás legyen rendben. Egyrészt azért, mert ezek alapvető fontosságú dolgok, másrészt, mert az alacsony folyadékszint, a kiégett izzó az elhanyagoltság (jogos) érzetét kelti a vevőkben.

8, Minél újabb a kocsi, annál kevésbé tolerálják a vevők a hibákat, ezért a kisebb betegségeket érdemes meggyógyítani. A mindennapi rutinban könnyű hozzászokni a kisebb elektromos hibákhoz, de aki autót keres, még akkor is az újszerűségben reménykedik, ha csak idősebb kocsira van kerete. Ha pedig drága, fiatal kocsit venne, akkor pláne. Lehet, hogy mi már észre se vesszük, hogy nem megy le az egyik hátsó ablak, eltört az egyik ajtó kilincse, lepotyogtak a műanyag takaróelemek, csak az egyik fúvókából jön az ablakmosó, lifeg az alsó burkolat valamelyik eleme, a vevő ezt jó eséllyel mind ki fogja szórni és mindez zavarni is fogja. Ezért vagy alkudni fog, vagy továbbmegy, hogy keressen egy inkább "egyben lévő" autót.

9, Egy polírozás néhány tízezer forintos költsége a még értékes, de kissé megkopott fényű autót olyan szinten varázsolhatja újjá, hogy akár vissza is jöhet a kis szépségápolási kiadás az alkufolyamatban.

10, A zörgéseket-nyiszogásokat-morgásokat lehetőleg szüntessük meg. Néhány szivacskocka, pár forintért pótolt kárpitrögzítő bolha, pár csavar utánhúzása: lehet, hogy ennyi is elég ahhoz, hogy sokkal-sokkal tömörebb, frissebb, újszerűbb érzést keltsen a verda.

+1, És végül: legyen elérhető közelségben minden szükséges okirat és legyen nálunk adásvételi szerződés, az aktuális jogszabályoknak megfelelő tartalommal és példányszámban! Ne adjuk meg az esélyt a sorsnak, hogy az utolsó pillanatban, a jogi aktus teljesítése során lép fel egy olyan késedelem, ami miatt el kell halasztani a tranzakciót. Ki tudja, mit talál még a vevőjelölt este a neten, mielőtt másnap visszajönne tényleg megírni a papírokat.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum