Magazin

Sosem látott csúcson a CNG ára - esetleg pont most lehet olcsón földgázüzemű autót venni?

CNG sűrített földgáz alternatív üzemanyag

A sűrített földgáz, a CNG, mint alternatív üzemanyag, teljesen kiszorult a gazdaságossági racionalitásból az energiaválság következtében. A korábban eladott CNG-üzemű autók viszont jelenleg is a használtautó-piac részét képezik.

Vonzó vagy kerülendő a tetőablakos, panoráma üvegtetős használt autó?

tetőablak panoráma üvegtető használtautó

Látványos és hangulatos dolog egy új autón a nyitható tetőablak vagy a fix panoráma üvegtető, de mi a helyzet, ha egy idősebb használt kocsin ékeskedik ez az extra? Örüljünk neki vagy inkább féljünk tőle?

Melyik márka melyik autója a legmegbízhatóbb?

használtautó megbízhatóság felmérés

A brit WhatCar? magazin érdekes szempont szerint is feldolgozta szokásos éves használtautó-megbízhatósági felmérésének adatait. Vajon az egyes márkák mely modelljei okozzák a legkevesebb bosszúságot tulajdonosuknak?

A legártatlanabb kinézetű 15-20 éves sleeperek

sleeper motorteljesítmény sebesség

Volt néhány olyan nagyon erős, nagyon gyors autó a kétezres évek elején, amelyek ma a tizenéves kocsik európai használtpiacának érdektelenebb darabjainak tűnnek, hacsak az ember nem tudja, mit is lát pontosan.

Hogyan válasszak menetrögzítő kamerát?

menetrögzítő kamera dashcam felelősség kérdése

A dashcamek vagy menetrögzítő kamerák ma már annyira praktikus, könnyen kezelhető és olcsó eszközök, hogy mindenkinek megéri venni egyet az autójába. De milyet?

Autóéletmód-váltás: mire kell figyelni, ha úgy alakul, hogy hosszú időre meg kell tartani a kocsit?

autócsere karbantartás élettartam

Az autóipari gyártási nehézségek, az általános autópiaci drágulás és az energiapiaci válság gazdaságra gyakorolt hatásai miatt sokan szembesülhetnek azzal, hogy nem lesz olyan közel az autócsere, mint eredetileg tervezték. Mire érdemes különösen figyelni, ha a kocsinak tovább kell szolgálnia, mint terveztük?

Négyévszakos gumi téli helyett - szabad ilyet választani?

négyévszakos gumi téli gumi pókhálódiagram minőség

A klímaváltozás kevés pozitív mellékhatásának egyike, hogy hazánk nagy részén már alig-alig vannak klasszikusan havas-jeges-csúszós téli napok. Kell még egyáltalán téli gumi télen, vagy elég egy mindig használható négyévszakos szett is?

Hihetetlen, hogy idén már ezek az autók is beléptek a veteránok körébe

oldtimer veterán 1992-es gyártmány

A hivatalosan is oldtimerré minősíthető autók harmincéves korhatárába immár egy egész csomó olyan modell is becsúszik, amelyekre ma is frissnek ható formájuk vagy fejlett technikájuk miatt nagyon nehéz veteránként tekinteni.

Nem mindegy, milyen biztosítást kötünk az elektromos autóra

elektromos autó CASCO lopáskár javítási költségek assistance

A villanyautók működési és üzemeltetési sajátosságai között van néhány olyan körülmény, amelyek miatt érdemes alaposan átböngészni a biztosítási feltételeket, szolgáltatásokat szerződéskötés előtt.

Öreg autó kevés kilométerrel: hol lehet a csapda egy ilyen ajánlatban?

öreg autó kilométer futásteljesítmény állapot

A használt autók kilométer számlálójának visszatekerése, visszaállítása ma már nem olyan egyszerű, mint akár csak néhány évvel ezelőtt volt. Az autók életútjának egyre több pontján, szerviz látogatásnál, műszaki vizsgánál rögzítik hitelesen, visszakövethetően az óraállást. Egy idős, mégis szokatlanul keveset futott autó megvásárlásában ma már nem is a kilométer számláló adatának kétes valódisága a legnagyobb kockázat.

Első autó friss jogsihoz: legyen biztonságos, kezes és olcsó

első autó kisautó jogosítvány

Vannak, akik a jogosítvány megszerzése után egyből a forgalomban való önálló részvétel mélyvízébe pottyannak a tágas családi autó, egy túl erős álomjárgány vagy egy nagy céges kocsi volánja mögött. Pedig lehet, hogy szerencsésebb volna egy kicsi, de praktikus tanulóautóval megszerezni az első hónapokban, években a kezdeti rutint.

Ne féljünk használni, de használjuk tudatosan a modern vezetéstámogatási eszközöket!

tempomat sebességtartó automatika sávtartó

Sok autós számára még a tempomat használata is ijesztő dolog, hát még az, amikor a kormányzásba is belenyúl az autó vagy önálló vészfékezést végez! Pedig nem szabad félni ezektől a dolgoktól, azért találták ki őket, hogy nekünk segítsenek, minket védjenek.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum