Magazin

Mi történik egy használt autó műszaki állapotfelmérésén?

használt autó állapotfelmérés hasznos

A kiszemelt kocsi megvásárlása előtt végig lehet tapogatni az autót kölcsönkért rétegvastagság-mérővel, lehet vinni műszaki beállítottságú barátot, hadd hümmögjön gondterhelten a kocsi mellett az alku előtt – de a legbiztosabb, ha elvisszük az autót egy profi szervizbe egy általános állapotfelmérésre. Értékesebb autónál, ha már elég biztosak vagyunk vételi szándékunkban és az eladónak sincs ellenvetése (persze ha van, az elég nyomós érv a kocsi otthagyására), ez a pár tízezer forintos szemle nagyon hasznos lehet a reális ár kialakításához illetve a használat első időszakában esedékes szervizköltségek megbecsüléséhez. De mi is történik egy ilyen felmérésen, miért is kérik el a pénzt a szervizek pontosan?

Nem csak dízellel fogyaszthat keveset egy pár éves családi kocsi!

használt autó családi kombi benzines takarékos

Aki jelenleg tágas, 4-5 személy számára is elfogadható helyet kínáló családi autót keres a használtpiacon, és évente viszonylag sokat, 20-25 ezer kilométert vagy még többet autózik, bizonyára komoly dilemma előtt áll az örök kérdésben: dízelt vagy benzinest. A takarékosság áll szemben az Európában manapság egyre erősödő dízel-ellenességgel, nagyvárosi kitiltások fenyegetésével – és persze a komplikáltabb technika jellemzően magasabb szervizköltségeivel, kettős tömegű lendkerekek, gázolaj-befecskendező rendszerek javításának horror-áraival.

Ezekkel a dízelmotorokkal nem nagy kockázat a használtautó-vásárlás

használt autó dízel motor gazdaságos tartós hasznos

Aki sokat autózik nagy távolságokra, saját pénzén, saját autójával és nincs pénze új kocsira, a dízeltechnika minden újkeletű népszerűtlensége és régóta ismert kockázata dacára akkor cselekszik a legracionálisabban, ha dízelmotoros autót választ. Ha néhány évesnél idősebb, az Euro 6-norma előtti dízelautóról van szó, évi 25 ezer kilométer felett egy átlagos, kompakt vagy nagyobb méretű, komolyabb teljesítményű személyautóban a dízelmotor fogyasztási előnye már nagyon meglátszik az éves üzemeltetési költségen. (Vannak persze kivételek: a fenntartási költségben a dízelekkel versenyképes benzines motorokról hamarosan beszámolunk egy másik cikkben.)

Féljünk a menő modern lámpáktól a használt autókban?

használt autó fényszóró halogén xenon LED mátrix

Szó se róla, frissíti, üdíti egy-egy korosodó kocsi megjelenését, ha nem unalmas halogénlámpák, hanem a maga idején menő xenon fényforrások vagy a ma menő LED-fényszórók szórják a fotonokat az útra. Ráadásul a technika fejlődése nem csak dizájnkérdés. A xenonlámpa azonos fénykibocsátás mellett elvileg takarékosabb és tartósabb is a halogénnél. Ökölszabály szerint egy halogén izzó élettartama kb. 400, egy xenonlámpáé 2000 óra. A LED pedig még takarékosabb és még tovább tart, ennél a fényforrásnál akár 50000 óra élettartamról is beszélhetünk, ami a legtöbb jármű életét meghaladó érték. (40 km/h átlagsebesség mellett ez kétmillió kilométer lenne – bekapcsolt fényszóróval!)

A márkahűség bajnoka

használt autó márkahűség felmérés érdekes

Sokat elmond az egyes autómárkák modelljeinek minőségéről, megbízhatóságáról, hogy mennyire hűségesek a vevők az adott márkához. A J. D. Power idén első alkalommal közölt autómárka-ügyfélhűségi rangsort; igaz, egyelőre csak az amerikai autópiac adatai alapján, de nagynevű autópiaci szakértő grafikonjain itt nálunk is érdemes elgondolkodni használtautó-vásárlás előtt. Pár hónap múlva viszont már brit és német adatokat is kapunk a cégtől a márkahűségről.

A használt autók füstjelei

használt autó kipufogó füst hasznos

Autóvásárláskor a kiszemelt kocsi külső-belső átnézése, a próbaúton a motor erejének, a váltó, fékek, kuplung, futóműelemek elhasználtságának, zörgéseinek, csikorgásainak ellenőrzése mellett érdemes arra is odafigyelni, mi távozik a kipufogón. Egy jól beállított, egészséges motor is eregethet időnként szemmel látható dolgokat, de egy elkopott vagy súlyosan hibás motor füstölése sokszor egyértelműen elárulja, hogy drága lenne megvenni a kocsit. Összefoglaljuk, hogy melyik füstjelnek mi a jelentése.

Öreg autóban is lehet high tech!

használt autó extrák tempomat klíma kulcsnélküli ESP hasznos

2019-ben már egy tömegautóban sem meglepőek azok a fejlett elektronikus szolgáltatások, biztonsági rendszerek, vezetéstámogató rendszerek, amelyeket akár csak pár éve még a legnevesebb prémiumgyártók mutattak be büszkén méregdrága csúcsmodelljeikben. Követőradaros sebességtartó automatika a Suzuki Vitarában, aktívan kormányzó sávtartás a VW Golfban vagy a Kia Ceedben, full-LED-es fényszóró a Seat Leonban, hangvezérlés szinte valamennyi új autóban… De milyen messzire mehet vissza az időben az a használtautó-vásárló, aki ragaszkodna valamelyik modern extrához, de nem tudja vagy nem akarja kifizetni egy új kocsi árát a vágyott high-tech szolgáltatásért?

Vízkáros autó: szabad ilyet venni?

használt autó vízkár hasznos

A „vízkár” kifejezés az autók esetében két dolgot jelenthet. Az egyik, amikor az autót például természeti katasztrófa vagy mélygarázs-beázás miatt részben vagy egészében elönti a víz, a kocsi valamilyen magasságig rövidebb-hosszabb ideig víz alá kerül. A másik értelmezés pedig, amikor mély vízbe hajtva, például egy nagyobb esőzés közben egy mély tócsában visszacsapó torlóhullám miatt a motor vizet szív be. Ilyenkor a víz összenyomhatatlansága miatt a hengerben a dugattyú hirtelen megállni kényszerül, és ha ez nagy fordulatszámon történik, a dugattyú mögött súlyos mechanikai károk keletkeznek (törik-hajlik a hajtókar, kikönyököl a blokk oldalán, stb.), és a motor egy pillanat alatt sokszor javíthatatlanul tönkremegy.

A használtautó-piac igazi japánjai

használt autó japán hasznos

A japán autók megbízhatóságát dicsérő legendák ugyan nem tekinthetők sem örökérvényűnek, sem általánosnak, de tagadhatatlanul van alapjuk. A távol-keletről érkező, kezdetben kicsi és fura, később a helyi igényekhez egyre jobban idomuló autók a japán iparkultúra minőségre és tökéletességre törekvése iránti elkötelezettségének köszönhetően mind Európa, mint az USA autópiacán gyorsan népszerűvé váltak. Az 1973-as olajválságban a kis tömegmodellek takarékossága adott újabb lökést a japán autók terjedésének, később pedig a helyi gyártás kialakítása segített a távolság és a vámhatárok hátrányait legyőzni az új piacokon. A japán és európai vagy amerikai márkák együttműködésével pedig megjelentek azok a modellek, amelyeket hazai és japán emblémával is megvásárolhatott a kedves vevő. Az 1980-as olasz Alfa Romeo Arna és a Nissan Cherry már tulajdonképpen ugyanaz az autó volt, és ma is teljesen természetes, hogy például az új Citroen Jumpy, Peugeot Expert és Toyota Proace, sőt: idéntől az Opel Vivaro mind ugyanott készül és mind egyformán francia, japán vagy német.

Tuningolt autó használtan: mire számíthatunk?

használt autó chiptuning hasznos

Sok hirdetésben olvashatjuk, hogy az eladásra kínált autó különféle beavatkozásokon esett át a gyári értéknél magasabb teljesítmény vagy épp jobb fogyasztás elérése érdekében. Sajnos még több hirdetésben viszont nem olvashatjuk ezt, mert bár az autón történtek beavatkozások, a teljesítménynövelő elektronikát vagy más eszközöket nyommal vagy nyom nélkül eltávolították eladás előtt.

Átalakítások a használt autón: lehet belőle baj?

használt autó optikai tuning műbizonylat hasznos

Látványos, széles abroncsok a pilincka gyári kerék helyett, lesötétített üvegfelületek, utólagos nappali menetjelző fény, látványos gallytörő egy pickupon – sok használt autót emelnek ki a kínálat tömegéből kisebb-nagyobb utólagos átalakítások. Az „optikai tuning” oly népszerű intézményével viszont nem árt óvatosnak lenni. A rendőr is beleköthet némelyik szépészeti beavatkozásba, a műszaki vizsgán is merülhetnek fel problémák, de ami a legrosszabb: akadnak kifejezetten balesetveszélyes, vagy a kocsit műszakilag kikezdő, rongáló díszítési próbálkozások is.

Plug-in hibrid, használtan, legolcsóbban: Ampera vagy Prius?

használt autó hybrid plug-in PHEV Prius Ampera hasznos

Magyarországon, ahol jellemző az egyautós háztartás-modell, ahol 14 év felé közelít a személyautók átlagéletkora, csak kevesek számára racionális döntés egy drága és korlátozottan használható elektromos autó megvásárlása. Ugyanakkor sokakban munkál a vágy, hogy kisebb környezetterheléssel, kis fogyasztással autózhassanak és akár a zöld rendszám előnyeit is élvezhessék. (A gondtalan budapesti és nagyvárosi parkolás lehetősége hatalmas szabadságélményt jelent.)

Autóklíma: feltöltés, tisztítás, javítás

használt autó klíma légkondicionáló feltöltés tisztítás hasznos tipp

Használtautó-vásárlás után jó érzés egy alapos takarítással, akár autókozmetikában való tisztíttatással kiűzni a kocsiból az előző tulaj szellemét és így, szinte újként birtokba venni a gépet. A kárpitok, szőnyegek, műanyagok kiporszívózása, letörlése mellett azonban a klíma tisztítására, formába hozására is érdemes gondolni. Egy elhanyagolt légkondicionálónak ugyanis egészségkárosító hatása is lehet!

Milyen színű használt autót vegyek?

használt autó szín színek trend hasznos

A hazai használtautó-választék csak a leggyakoribb típusok esetén engedi válogatni színek alapján a vásárlókat. Ha viszont a hatalmas német használtpiacon keresgélünk, még segít is a sok-sok Passat, Astra vagy Corolla közti szelektálásban, ha legalább szín alapján lecsökkenthetjük egy kicsit a több tízezres kínálatot.

Assistance használt autóra: van ilyen?

assistance biztosítás garancia használt autó hasznos

Az újautó-vásárlás talán legfontosabb előnye a biztonság, minden szempontból. Egy új modellben a legutolsó generációs aktív és passzív biztonsági rendszerek védik a bennülőket és gyári garancia védi a tulajdonos pénztárcáját az esetleges műszaki hibák anyagi következményeitől. A gyári (pontosabban importőri) assistance-szolgáltatás pedig az út szélén maradás egyéb következményeitől óvja meg az utazókat: ha lerobban az autó, a márkával szerződött szolgáltató gondoskodik a kocsi mielőbbi biztonságos helyre szállításáról és csereautóról is az út folytatásához.

Alkatrész a kocsidhoz: keresd a márkafórumokat!

szerviz alkatrész garancia gyári utángyártott facebook hasznos

Újonnan vett, garanciális, legtöbbször cascós autónál ritkán felmerülő probléma az alkatrészbeszerzés. Ha kopó-fogyó elemekről van szó, a kötelező szervizlátogatások alkalmával ezeket úgyis a szakszerviz rendeli a gyártótól, gyári minőségben. Van ugyan elvi lehetőség arra, hogy a garancia fenntartása mellett a tulajdonos maga vigye az olcsóbban beszerzett alkatrészt, ha az igazolt eredetű és megfelelő minőségű, de kevesen vacakolnak ilyesmivel, amíg új a kocsi.

Jobbkormányos autó: szabad ilyet venni?

használt autó jobbkormányos brit távol-keleti hasznos

Az európai használtautó-piacon van egy különös csoportja a kocsiknak: ezek a jobbkormányos autók. Elvileg semmilyen korlátozás nem sújtja őket a jobb oldali közlekedést alkalmazó országokban sem, habár kontinensünkön a Brit-szigeteken, pár kisebb szigeten, Máltán és Cipruson kívül Európában mindenütt a jobbra tarts parancsa az érvényes. (Érdekes, de még a brit fennhatóság alatt álló Gibraltáron is jobb oldali közlekedés van.) Viszont ezek az autók bizonyos esetekben sokkal-sokkal olcsóbbak, mint a balkormányos modellek.

Nem mindegy az évjárat, keresd a facelift-est!

használt autó facelift ráncfelvarrás hasznos

Egy egyéves autó még sokkal-sokkal újabbnak számít, mint egy kétéves, de hogy 8 vagy 9, 12 vagy 13 esztendős használt kocsit veszünk – olyan mindegy, nem? Nem biztos!

A használt autók értékvesztése: érdemes ezzel foglalkozni vásárlás előtt?

használt autó értékvesztés divat elektromos hibrid

Egy autó tulajdonlásának, használatának, üzemeltetésének a kocsi életútjának első éveiben legnagyobb költsége az értékvesztés. Egy tízmilliós új autó már a szalonból kigördülve 10-15%-ot veszít az értékéből, az első öt évben pedig elveszti értéke 50-60 százalékát, úgy nagyjából kétszer annyi pénzt, mint amennyit ennyi idő alatt üzemanyagra költ a tulajdonosa. A folyamat persze az idő múlásával lassul, de a későbbiekben is komoly különbségek vannak az egyes márkák, típusok, kategóriák értékcsökkenésében.

A használt autó is csilloghat úgy, mint egy új!

használt autó eladás felújítás polírozás hasznos tipp

Van pár apró trükk, melyekkel meglepően kevés pénzből nagyon komoly minőségérzet-javulást lehet elérni – akár azért, mert frissen vásárolt használt autónkban szeretnénk jobban érezni magunkat, akár azért, mert épp el akarjuk adni az évek során itt-ott leharcolttá vált kocsinkat.

Turbófeltöltő a használt autóban: rettegjünk tőle?

használt autó turbó javítás költség hasznos tipp

Prófétai intelemként szokott elhangzani az autós szaksajtóban: kerüld a turbót, ha nem akarsz sokat költeni a használt autódra vásárlás után! Na de hát lassan már nincs is másmilyen autó, csak turbós! Tényleg annyira félni kell ettől az alkatrésztől?

A rettegett kettős tömegű lendkerék

használt autó kettős tömegű lendkerék dízel hasznos

Ez a kifejezés mára olyan baljós, rettegett mumussá vált a használtautó-vásárlók között, mint Voldemort neve Harry Potter varázslóvilágában. Pedig ez is csak egy alkatrész, amit ki lehet cserélni, ha elhasználódik, vagy lehet eleve olyan kocsit venni, amelyben ilyen nincs is.

Milyen a jó használtautó-hirdetés?

használt autó hirdetés tippek hasznos

E cikk írásának pillanatában a netriskauto.hu-n 70 darab Suzuki Swiftet, 82 darab VW Passatot kínálnak eladásra. Hogyan lehet kiemelni egy ekkora tömegből az autónkat, ha korrekt módon, de gyorsan el szeretnénk adni?

Akciónk lezárult. Olvassa el, hogy kik nyertek!

netriskauto.hu használt autó nyereményjáték sorsolás nyertesek

Közjegyző jelenlétében 2019. április 2.-án megtartottuk a netrisk.hu portálon indított Nyerjen 1 milliót eladó autójával nyereményjátékunk sorsolását.

A használt autó is lehet garanciális

használt autó garancia jótállás önrész hasznos

A használtautó-vásárlás egyik nagy veszélye, hogy olyan rejtett hibát is kapunk a kocsihoz, aminek a kijavítása nem fér bele a vásárlásra szánt költségvetési tervünkbe. Érdemes azonban tudni, hogy a használt autó is lehet garanciális!

A használt autók biztonsági berendezései: mire figyeljünk?

használt autó biztonság légzsák ESP átvizsgálás hasznos

Autóvásárláskor a helykínálat, a motor ereje és fogyasztása, a kényelmi és szórakoztató extrák listája mellett nem utolsó szempont az sem, mennyire biztonságos a kiszemelt modell. Használt autóknál nehezebb ezt felmérni, mint egy szalonból rendelve egy vadonatúj kocsit, kérdéses lehet néhány biztonsági eszköz hatásossága vagy egyáltalán megléte.

A legmegbízhatóbb és a legszeszélyesebb autók listája

használt autó összehasonlítás megbízhatóság rangsor autókategóriák WhatCar?

A brit WhatCar? magazin minden év végeztével széles körű felmérést végez a brit autóvezetők körében, majd a szerkesztők összeállítják a nagyjából az egész európai autóparkra jellemző aktuális megbízhatósági listát. A felmérésben persze a legfrissebb autókról még nem derül ki az igazság; a WhatCar? szűri a nagyon idős autók adatait, hisz ezeknél már nagyon nagy a szórás az egyes autók sorsa, karbantartási előélete között. Így értelemszerűen a modellciklusuk végéhez közelítő vagy nemrég kifutott kocsikról adja a leginkább hasznos információt a felmérés, vagyis a viszonylag fiatal, tíz év alatti korú használt autót kereső vásárlók veszik a legjobb hasznát ennek a kutatásnak.

Volt-e törve? Aki válaszol: a rétegvastagság-mérő

használt autó átvizsgálás állapotfelmérés rétegvastagság karambolos hasznos

A nullrevízió az új autók első szervizelése a forgalomba helyezés, az első tulajdonosnak átadás előtt. A régi szoci időkben a bizonytalan gyártási minőség formába hozásához gyakran hozzátartozott a gazdára talált kocsik felszerelése a hiányzó alkatrészekkel a többi, még raktáron álló kocsiról. Ma már persze az egész szinte csak formalitás, mert a gyárból korrekten beállítva, megfelelő folyadékokkal feltöltve, használatra előkészítve jönnek a korszerű új autók a kereskedésekbe.

Az idősebb használtautó nullrevíziója: készüljünk rá, idővel is, pénzzel is!

használt autó nullrevízió átvizsgálás állapotfelmérés lista hasznos

A nullrevízió az új autók első szervizelése a forgalomba helyezés, az első tulajdonosnak átadás előtt. A régi szoci időkben a bizonytalan gyártási minőség formába hozásához gyakran hozzátartozott a gazdára talált kocsik felszerelése a hiányzó alkatrészekkel a többi, még raktáron álló kocsiról. Ma már persze az egész szinte csak formalitás, mert a gyárból korrekten beállítva, megfelelő folyadékokkal feltöltve, használatra előkészítve jönnek a korszerű új autók a kereskedésekbe.

Így nézne ki a Tökéletes Használtautó-vásárlás, hirdetésből

használt autó adásvétel ellenőrzés lista hasznos

A valóság mindig eltér az ideális elméleti modelltől, nincs ez másképp akkor sem, amikor az ember belekeveredik egy használt autó megvételébe. De azért nem árt tudni, milyen is lenne, ha mindenki mindent úgy csinálna, ahogy kéne. Ebben a cikkben adunk egy olyan listát az autóvásárlásról, amit érdemes végigvenni, mielőtt belevág az ember a kalandba; minél több pont teljesül az alábbiakból a folyamatban, annál kisebb a kockázata annak, hogy végül nem azt kapjuk, amit szerettünk volna.

Mennyit fogyaszt valójában a kiszemelt használt autó?

üzemanyag fogyasztás költség tájékozódás internet tapasztalat

Egy használtan megvásárolt autó üzemeltetésében a legfontosabb költségelem jellemzően nem a karbantartás, az amortizáció vagy a hivatalos költségek, hanem a kocsiba betankolt üzemanyag ára. Egy átlagos, 6-8 liter fogyasztású kompakt autó évi 20 ezer kilométeres futásteljesítmény mellett nagyjából félmillió forint értékű olajszármazékot fog elégetni. És mennyire nem mindegy, hogy 6 vagy 8 liter-e az az érték százon! Ha 6 literrel számolunk, 360 forintos üzemanyagárral, 432 ezer, ha 8-cal, 576 ezer forint lesz ez az érték. A különbségből kijöhet egy átlagautónál akár egy komplett nagyszerviz is, szerencsés esetben akár vezérlés-felújítással és féktárcsa-cserékkel együtt.

Földgáz-üzemű használt autók: előnyök és hátrányok

CNG Compresses Natural Gas sűrített földgáz gázüzemű használt autó előnyök hátrányok

Kétféle gázüzemű autó szaladgál ma az utakon. Az egyik (ebből van több) az úgynevezett LPG-vel működik, a rövidítés a cseppfolyósított olajipari gáz (Liquified Petroleum Gas) rövidítése, ez a gáz gyakorlatilag ugyanaz, ami a háztartási PB-palackban is lötyög. Ebben a cikkben az ilyen autókról lesz szó, a másik üzemanyag-gázzal, a CNG-vel egy másik anyagban foglalkozunk.

LPG-s autó használtan: szabad ilyet venni?

LPG dízel használt autó előnyök hátrányok

Kétféle gázüzemű autó szaladgál ma az utakon. Az egyik (ebből van több) az úgynevezett LPG-vel működik, a rövidítés a cseppfolyósított olajipari gáz (Liquified Petroleum Gas) rövidítése, ez a gáz gyakorlatilag ugyanaz, ami a háztartási PB-palackban is lötyög. Ebben a cikkben az ilyen autókról lesz szó, a másik üzemanyag-gázzal, a CNG-vel egy másik anyagban foglalkozunk.

Hogy áll ma az örök csata: dízelt vagy benzinest?

benzin dízel autópiac gazdaságosság előnyök hátrányok összehasonlítás használt autó

Fordulatos párbaj zajlik az autóiparban az autózás pionír korszaka óta: a szikragyújtású benzines vagy az öngyulladással belobbanó gázolajos belsőégésű motor a jobb az autók mozgatására? Műszaki és gazdasági tényezők egyaránt rángatták a közvéleményt ide-oda az elmúlt évtizedek során. Az alapvető különbségek tulajdonképpen máig megmaradtak; pörgősebb, csendesebb, szebb orgánumú és jobb illatú a benzinmotor, takarékosabb, nyomatékosabb és műszakilag robusztusabb, tartósabb a dízel. Ezek mellett ugyanakkor hol technológiai újítások, hol olajválságok vagy épp gazdasági fellendülések befolyásolták, finomították az autóvásárlók döntéseit.

Használt autót Amerikából? Csak óvatosan!

adásvétel használt autó amerika import kockázatok eltérés

Konténerben, hajón úgy két hónap alatt berakodással, biztosítással és szállítással úgy 4-600 ezer forintból már itthon is lehet egy Amerikában megvásárolt autó. Erre jön még a tíz százalékos vám, ami relatíve nem nagy összeg egy többmilliós, viszonylag fiatal autó esetében, hisz az USÁ-ban, számos okból kifolyólag, mind az új, mind a használt kocsik jellemzően jóval olcsóbbak, mint az EU-ban.

Januártól sokkal könnyebb lesz utánanézni a kiszemelt autó előéletének

adásvétel használt autó lekérdezés nyilvántartás rendszer átláthatóság

Nézzük, hogy működik a használtautó-vásárlás talán legfontosabb mozzanata, a jármű előéletének, valós műszaki adatainak ellenőrzése egy hiper-őszinte, nyílt társadalomban: játsszunk egy kicsit! Tessék gondolni egy három betűs – három számos kombinációra, egy rendszámra! Megvan? Tegyük fel, hogy ez egy svéd autó rendszáma (Svédországban is ugyanaz a rendszámok formátuma, mint nálunk.) Most pedig gépeljük csak be a rendszámot az ezen a linken megnyíló https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/ formba! Gyors captcha-ellenőrzés, és (ha sikerült egy valóban létező rendszámot kitalálni) már meg is történik a csoda: ott van Ön előtt egy valódi svéd autó komplett hatósági rekordja, adatállománya! (Vagy ha nem is autóé, hát valami másé: kollégánk rendszáma, mellyel teszteltük a rendszert, Svédországban véletlenül pont egy motoros szánon díszeleg.)

Elektromos használt autót keres? Óvatosan a Renault-kkal!

import renault elektromos autó hasznos csapda

Az elektromos autó jó dolog. Legfőképp persze azért, mert csökkenti az emberiség CO2-emisszióját: a magyar energiamixben, ahol a paksi atomenergia adja a hazai villamosenergia-termelés felét, egyértelműen csekélyebb a széndioxid-kibocsátás villanyautóval, mint benzinessel vagy dízellel. De persze jó dolog egy e-autó azért is, mert egy csomó járulékos haszna van a használatának, a cégautó-adó-mentességtől a budapesti ingyen parkoláson át a sok helyen mai napig ingyenes töltésig.

Használtautó apróhirdetésből: biztató jelek a szövegben, képeken

adásvétel hirdetésszöveg biztató jelek használt autó korrekt

Sok a neten a rossz helyesírással megfogalmazott, ezeréves klisékkel telepakolt, nyilvánvaló ellentmondással teli hirdetés, de szerencsére sok a már első olvasatra bizalmat ébresztő, komoly hozzáállást tükröző, korrekt apróhirdetés is. Összegyűjtöttünk tíz olyan jellemzőt, tartalmi vagy formai elemet ezekből, melyek segítenek a vevőnek is, az eladónak is abban, hogy tiszta, nyílt keretek között, mindenki számára kielégítően történhessen meg a használtautó adás-vétel bonyolult rituáléja.

Komolytalan hirdetések: aggasztó jelek a szövegekben

adásvétel hirdetésszöveg gyanús használt autó 10 jel

A netes apróhirdetések tartalmából, szövegéből, a csatolt képekből sokszor nem lehet eldönteni, hogy vannak-e gyanús körülmények az adott kocsi körül. Akadnak viszont jelek, amelyek segítenek abban, hogy felismerhessük a problémás eseteket. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk valós hirdetésekből tíz olyan aggályos részletet, amelyek tipikusnak mondhatók és szinte mindig valamilyen csapdát rejtenek.

Behozott használtautót venni itthon: csak tiszta forrásból!

használt autó import adásvétel garancia hasznos

Még mindig iszonyatosan pörög a használtautó-import. Az elmúlt hat évben, gyakorlatilag a 2008-as válságból való kilábalás óta az elmúlt negyedévben csökkent először a behozott autók száma, de még így is több mint tizenháromezer használt autó érkezik havonta átlagosan az országba. A behozott kocsik java része továbbértékesítésre kerül, hivatalos és nem annyira hivatalos utakon egyaránt.

Mától használt autót is kereshet a Netrisknél

netriskauto.hu netrisk.hu sajtóközlemény rólunk bemutatkozás

Használtautó-hirdetési platformmal bővíti tevékenységi körét mától a Netrisk.hu. A legnagyobb hazai online biztosítási alkuszcég netriskauto.hu néven futó új használtautó-kereső felületén a társaság partnerei, valamint több mint egymillió regisztrált lakossági ügyfele egyaránt ingyenesen hirdethet, de a felület elérhető minden további külső érdeklődő számára is.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum