Magazin

Prémiumautók, nem prémium áron

prémium autó kedvező ár presztízsautó

A tömeggyártók időről időre megpróbálják a lehetetlent: kommersz márka neve alatt presztízsautót gyártani és eladni. Az üzleti kudarc ilyenkor szinte garantált, viszont érdekes, izgalmas, használtan kiemelkedően jó ár-érték arányt képviselő kocsik születnek ezekből a kísérletekből.

Idősebb kocsi kevesebb kilométerrel vagy fiatalabb, nagy futásteljesítménnyel, ugyanannyi pénzért?

futásteljesítmény autóéletkor használtautó

A jó állapotú használt autók árát alapvetően két tényező befolyásolja: mennyi idős a kocsi, illetve hány kilométert mentek már vele. Melyik faktor miért fontos, fontosabb-e az egyik, mint a másik?

Az utolsó szoci autók

szoci autó Lada 1980-90

A KGST autóiparának utolsó modelljei az őket létrehozó gazdasági-politikai rendszert is túlélték. Néhány példányuk még ma is része a hazai használtautó-kínálatnak.

Facelift előtt, facelift után: használtan mi a különbség?

facelift modellfrissítés termékéletciklus

Általában az egyes modellek termékéletciklusának felénél végzi el a gyártó a típuson az úgynevezett ráncfelvarrást, faceliftet vagy modellfrissítést. Van ennek a változásnak jelentősége később, a használtpiacon?

Ezeket a szempontokat vedd végig, mielőtt autót választasz!

autóvásárlás tippek szempontlista

Amikor egy laikus autóvásárlási tanácsot kér egy szakértőtől, a válasz a "Milyen kocsit vegyek?" kérdésre mindig egy viszontkérdés: "Mire kell?"

A megemelt összegű bírságokat az autó is segíthet elkerülni!

vezetéstámogatás tempomat sávtartás

A forgalomban önmagát vezető, tehát értelemszerűen a szabálysértésekkel kapcsolatos gondokat is átvállaló autó még ma is csak sci-fi, de az elektronikus vezetéstámogatás már ma is segíthet elkerülni a bírságokat.

Elegáns kupék olcsón

kupé ritka modellek esztétikum

Vannak autógyártók, melyek hajlamosak időről időre izgalmas kupéformát álmodni unalmas tömegmodellek műszaki alapjaira. Ezek később a használtpiac vonzó, de ritka, mégis jó áron megvehető gyöngyszemeivé válnak.

A tíz legmegbízhatóbb autó egy brit szaklap szerint

megbízhatóság közvélemény-kutatás top 10

Az Auto Express összeállított egy tízes listát azokról a kocsikról, amelyek több ezer fős közvélemény-kutatásuk szerint a legkevésbé hajlandóak elromlani.

Luxusautók négy hengerrel a használtautó-piacon

luxusautó négy henger prémiummárka

Az autóiparban a luxus nagyon sokáig azt is jelentette, hogy négy hengernél legalább eggyel-kettővel, de inkább néggyel több dolgozzon a motorháztető alatt. Aztán jött a downsizing.

Acura, Genesis, Infinity, korai Lexusok: távol-keleti márkák Amerikából

prémiummárka különlegesség amerikai piac

Az európai használtpiac különlegességeként rábukkanhatunk néhány olyan autóra, amit japán, esetleg koreai gyártó külön amerikai márkanéven készített az USA piacára. Mit érdemes tudni ezekről a brandekről, ezekről a kocsikról?

Dízel, benzin, villany, hibrid: kinek milyen autó való?

autóválasztás hajtási technológia autóvásárlás

Ha az autóválasztásban a racionalitásé lenne a főszerep, könnyen meg lehetne határozni egy választási mátrixszal, hogy milyen motor felel meg a legjobban az adott autóvásárló céljaira.

A start-stop rendszer

start-stop rendszer önindító motor leállítása

A rövid megállásokra az autó motorját leállító rendszert lehet szeretni és nem szeretni, de mindenképp érdemes tudni róla pár dolgot.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum