Magazin

Érdekes új modellek a konnektoros hibrid kínálatban a használtpiacon

használt autó plug-in hibrid hasznos

A hazai használtautó-kínálatban egyre bővül a zöld rendszámozható autók listája, benne a tisztán elektromos kocsik mellett számos, a hazai, jellemzően egyautós használati modellhez jobban passzoló konnektoros hibrid modellel. Újabb és újabb modellek kopnak ki a nyugat-európai céges lízingszerződésekből és egyre bátrabb a másodpiaci amerikai autóimport is, amely olyan kocsikat hoz el a magyar vevőknek, amelyeket Európában soha nem kínáltak új autóként. Utóbbiak közül mutatunk be most három érdekes autót.

TCO-szemlélet az autóvásárlásban

TCO fenntartási költségek kalkuláció hasznos

Az autókereskedők tudják: a legtöbb magánügyfél számára az autóvásárlás elsősorban érzelmi kérdés. Nem is csoda, hiszen senkinek sem mindegy, milyen környezetben, milyen hangulatú utastérben, saját magáról milyen üzenetet sugározva autózik majd az elkövetkező években.

Akik a legelégedettebbek a választott márkájukkal, azok a legelégedettebbek a márkaszervizekkel is

márkaszerviz független szerviz felmérés elégedettség hasznos

A Lexus-vásárlók nem csak az autójukkal elégedettek kiemelkedő mértékben, hanem a márkaszervizekkel is, egy autós magazin felmérése szerint.

Kicsi, tartós, takarékos és izgalmas - a legjózanabb apró izomgolyók

használt autó sportos kisautó mini tipp

Aki szereti és a hétköznapokban is igényli a vezetés klasszikus élményét, a jó gyorsulást, a nagy kanyarsebességet, a jól kihasználható teljesítményt, de a lehető legkisebb méretű kocsival is megelégszik és takarékosan szeretne autózni, a legapróbb, kisautó-kategóriájú GTI-k, GSi-k, RS-ek méretkategóriája alatt találja meg a használtautó-piacon, amire vágyik. Milyen típusok között a legajánlatosabb körülnézni, ha sportos szuperminire vágyunk? Nézzünk körül az átlag magyar autóéletkornak megfelelő, nem extrém drága lehetőségek között!

Itt a nyár, itt a kabrióvásárlás ideje - de mire figyeljünk?

használt autó kabrió ponyvatető hasznos

Alapjában véve a kabrió is csak egy autó: a legfontosabb szempontok egy használt nyitható tetejű kocsi megvásárlása során ugyanazok, mint bármilyen kocsinál. Minden azzal indul, hogy a papírok, azonosító jelzések legyenek rendben. Az általános műszaki állapot felmérése ugyanúgy megy, mint a fix tetős kocsiknál: sérülések kutatása a fényezésen, a motor, az erőátvitel, a fékrendszer, az elektronika átnézése során és a próbaúton is pont ugyanúgy kell ügyelni mindenre, mint a hétköznapibb autóknál. Mégis van egy-két speciális fejezete a kabrióvásárlás folyamatának. Például rögtön az elején alaposan végig kell gondolni, mit is szeretnénk valójában.

Lehet új akkut venni idős elektromos autóba?

használt autó elektromos hibrid akkumulátor kapacitás hasznos

Az autózás villamosítása megállíthatatlan. Egyfelől az elektromos autóknak számos előnyük van: csendesek, kényelmes őket használni valamint nagyon olcsó az üzemeltetésük és a fenntartásuk a hagyományos motorokéhoz képest, így egyre többen próbálják ki, szeretik meg ezt a technológiát. Másfelől pedig az egyre szigorúbb emissziós előírásokat az autógyártók nem tudják máshogy teljesíteni, csak a részbeni (hibridautók) vagy teljes (akkumulátoros villanyautók) elektromos üzemre állításával, a távolban pedig már látszik a következő hullám: kialakulóban van a hidrogénüzemű elektromos autók infrstruktúrája és piaca is.

Lehet, hogy most olcsó a benzin, de csak ezért ne vegyünk V8-ast!

autóvásárlás fogyasztás üzemanyagár hasznos

Az autóvásárlás hosszú távra szóló döntés, ráadásul a tranzakciót magas járulékos költségek terhelik, amit egy csere, egy következő vásárlás idején megint viselni kell. Egy autót hozzávetőlegesen 5-10 éven keresztül használ egy tulajdonos, az új autók jellemzően rövidebb, a használtan vettek jellemzően hosszabb időn keresztül maradnak egy gazdánál. Egy ilyen hosszú, akár évtizedre szóló, ráadásul drága adminisztrációval sújtott beruházást tehát érdemes nem a pillanatnyi piaci helyzet szerint megtervezni.

Új lehetőség: használt autóját is védheti a garancia biztonsága!

használt autó garancia biztonság netrisk.hu car protect hasznos

A legtöbb új autó két-három éves korában, száz-százötvenezer kilométerrel az órájában kikerül a gyártói garancia érvényességének védelméből. Magyarország vezető online biztosítási alkusza és az új használtautó-hirdetési portál, a netriskauto.hu üzemeltetője úgy gondolta, van megoldás arra, hogy az autósoknak a gyári garancia lejárta után se kelljen nyugtalankodniuk a műszaki problémák, meghibásodások lehetősége miatt. A Netrisk.hu használt járművekre köthető műszaki garancia biztosításaival akár egy tízévesnél idősebb és bőven 200 ezer kilométer felett futott járművel is stresszmentesen autózhatunk!

Pár apróság, amivel feldobhatjuk eladás előtt a kocsit

használt autó eladás hasznos tipp

Nem feltétlenül kell vagyonokat költeni egy használt autóra eladás előtt, viszont van néhány olyan apróság, amivel minimális költséggel vagy ingyen meggyorsíthatjuk az eladás folyamatát, azáltal, hogy vonzóbbá tesszük a kocsit a vevőjelöltek számára. Ezeket szedtük most össze egy tízes listába.

Értéktelen extrák a használtautókban

használt autó extrák autórádió navigáció hasznos

Az autóipar és a hétköznapi információtechnológia fejlődésének üteme remekül lemérhető azon, milyen sok, egykor drágán megvásárolt extra felszerelés búslakodik már hasznavehetetlenül szinte minden, néhány évesnél idősebb használt autóban. A 14 éves átlagéletkorú hazai autópark nagy részében bőven találni olyan elektronikai kiegészítőket, amik ma már nem vagy csak részben használhatók. Van ezek között olyan kütyü is, ami kifejezetten problémát jelent, útban van és nehezen pótolható korszerű eszközökkel, ha a tulajdonos szeretné 2020-as szintre hozni autója info kommunikációját.

Javítások, amiktől meneküljünk

használt autó szakszerűtlen javítás kontár barkács veszély hasznos

Van pár javítási módszer, ami inkább "javítási" módszerként írandó helyesen. Ha ilyesmit, a mélyvízi sufnituning jeleit fedezzük fel egy eladásra kínált használt autón, az a minimum, hogy számításba vesszük: itt még munka lesz a kocsival. Felelős autótulajdonosként ajánlott rendesen kijavítani azokat a hibákat, amit ezekkel a módszerekkel próbáltak orvosolni és ezeket a költségeket is be kell kalkulálni az árba. De talán még helyesebb, ha nem is kezdünk alkudozni, hanem rögtön otthagyjuk az egészet ilyen esetekben, hisz egy autó, amit a most felsorolt barkácsmódszerekkel tartottak életben, vajon milyen bánásmódot kapott, amikor az alapvető karbantartási feladatokról vagy komolyabb javításokról volt szó?

Törött volt - de azért meg szabad venni?

használt autó kártörténet karambolos töréskár állapotfelmérés

A biztosítók statisztikái szerint az autók mintegy fele részt vett már valamilyen káreseményben, tehát kisebb-nagyobb mértékben sérült, a köznyelv szerint "törött". Érdekes érzés erre gondolva végig sétálni egy használtautó-kereskedés készletét vagy nézegetni az internetes hirdetéseket: minden második kocsi, amit látunk, már javítva van egy törés után. Na de meg szabad venni egy törött autót?

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum