Magazin

Jégverte autó: van gyógymódja a jégkárnak?

jégkár jégverés Casco

A használt autók kínálatának szomorú különlegességei a jégesőtől származó horpadásokkal elcsúfított autók. Gyakran csábítóan alacsony áron lehet jó állapotú, fiatal autókkal találkozni, melyeknek egyetlen hibája a durva narancsbőr. Mennyire komolyan szabad elgondolkodni egy ilyen autó megvásárlásán, illetve mit tehetünk, ha netán a mi autónkat kapja el a jégeső?

Használtautó-vásárlás: mennyire fontos, hogy milyen színű a kocsi?

szín metál fóliázás

Van vásárló, aki eleve egy bizonyos számára kedves színt keres, amikor autóvadászatra indul. Van, aki a feltűnésmentes színeket kedveli, van, akinek az a fontos, hogy eladásnál ne legyen gond a színnel. És persze van, akinek teljesen mindegy, fekete, fehér vagy piros, ha az állapot kifogástalan. A szín elsősorban természetesen ízlés kérdése, de azért van pár tudnivaló ezzel a tényezővel kapcsolatban is, amikkel jó tisztában lenni az autóvásárlás folyamatában.

Így lesz a benzines vagy dízel használt autóból elektromos: retrofit-konverzió

retrofit elektromos átalakítás konverzió

A drága új elektromos autók megvásárlása helyett elméletileg sok járműtulajdonos számára lehetne járhatóbb út egy meglévő belsőégésű motoros autó átalakítása. Vannak is vállalkozások, amelyek ezzel foglalkoznak, de Európában (egyelőre) ezek a konverziók sokkal inkább tekinthetők játéknak, mint komoly változtató erőnek az elektromos mobilitási átmenetben. Kivéve talán a kishaszonjárművek szegmensében.

Így segít spórolni autós nyaralásnál az útiköltségen a mobilod

mobil információ takarékosság

A benzin és a gázolaj magasba szökött ára ellen a magyar szabályozásban bevezetett ársapka külföldi utazásoknál már nem nyújt segítséget. Az viszont igen, ha bevetjük az autózás költségeinek csökkentéséhez a mindig nálunk lévő mobilnet-elérést is!

Mit tesz a nagy meleg az autónkkal?

nyár hőség UV karbantartás

A kánikula, a tűző napsütés nem csak az emberi szervezet számára jelent extrém megterhelést, a kocsinknak se tesz jót.

A használtpiac korai keleti crossoverei

crossover SUV

Nevezzük bárhogy őket, a SUV-ok, crossoverek, szabadidőautók, hobbiterepjárók divatja töretlen. Már olyan régóta az, hogy a használtpiac 15+ éves mezőnyében is bőven akadnak belőlük ma is üde megjelenésű, jó állapotú darabok.

Léteznek még egyáltalán valódi terepjárók?

terepjáró offroad négykerék 4x4 pickup SUV

Miközben tombol a SUV-láz, a klasszikus terepjárók száma alaposan megfogyatkozott az európai autókínálatban.

Nyaralás autóval: lehet biztosítást kötni az autó esetleges meghibásodására is?

assistance biztosítás

Az új, még garanciális autóval utazókat többnyire elkíséri az assistance-szolgáltatás őrangyala is. Ha lerobban a kocsi, érkezik az ingyenes műszaki segítségnyújtás, esetleg a csereautó. De idősebb kocsi mellé, akár csak egy-egy hosszabb utazásra is lehet ilyen őrangyalt bérelni?

Melyik autóban tűntek fel először azok az aktív biztonsági extrák, amelyek mára természetessé váltak?

ABS ESP tempomat sávtartó extrák

ABS? ESP? Adaptív tempomat? Sávelhagyásra figyelmeztető, sávtartó automatika? Ki volt az első autógyártó, melyik volt az első modell, amelyben ezek megjelentek?

Itt a nyár, most kiderül, milyen állapotban van a klíma a kocsiban

klíma légkondicionáló

Amikor megérkezik az igazi meleg, akkor válik igazán fontossá a légkondicionáló az autóban. Ilyenkor bosszulja meg magát az is, ha az autós elhanyagolta a rendszer karbantartását.

Az elektromos korszak meghozta a hátsókerék-hajtású autók reneszánszát

hátsókerékhajtás elektromos sportautó élmény

Nem sok választási lehetősége volt annak, aki az utóbbi néhány évtizedben új hátsókerék-hajtású autót akart venni. Német prémiummárkák, sportkocsi-gyártók, amerikai modellek, pickupok: ebből állt a kínálat. Az elektromos mobilitási tranzícióval viszont visszatér a hátul hajtás a tömegmodellek világába is.

Közeleg a lejárt műszaki vizsgák rendezésére adott türelmi időszak vége!

műszaki vizsga türelmi idő

A pandémia miatt bevezetett rendkívüli intézkedések egyike volt az autók műszaki vizsgáztatására adott extra türelmi idő. Hamarosan azonban itt a végső határidő a vizsga megújítására, ideje bejelentkezni egy vizsgaállomásra!

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum