Magazin

Katalizátor-lopás: kinek kell félni tőle, mit lehet tenni ellene?

katalizátor lopás Casco

Az elmúlt néhány évben kialakult egy különleges, az autózáshoz kapcsolódó bűnözési szakág Európában: a katalizátor-lopás. Néhány típust kiemelten érint ez a probléma; akinek ilyen autója van, annak különösen érdemes megelőző intézkedéseket tenni.

Csak egy kulcs van a kocsihoz - jelentéktelen apróság vagy komoly gond?

kulcs indítókulcs

Gyakran szerepel a használtautó-hirdetések szövegében a büszke félmondat: két gyári kulcsával eladó. Persze van olyan is, hogy nincs meg az egyik eredeti kulcs. Ilyenkor mit tegyen a vevő?

Kavicsnyom vagy repedés a szélvédőn - drága lesz?

szélvédő CASCO javítás kavicsfelverődés

Akár a saját autónk szélvédőüvegét pattintja meg egy kavics, akár egy kőfelverődéses vagy repedt szélvédős autót nézegetünk vásárlási szándékkal, nem árt alaposan utánajárni, mekkora javítási költséggel számolhatunk.

Fiatal, keveset futott autót olcsón: titkos tippé vált a Lada a műfajban

Lada 4x4 Niva Granta Kalina Vesta

Egy rövid újjászületést követően a közelmúltban ismét eltűnt a Lada, mint új autó a hazai piacról, de az időközben eladott kocsik itt maradtak és a használtpiac izgalmas tételeivé válnak.

Turbó vagy szívó? Kell félnünk a turbótól?

turbó szívó garancia használt

Használtautó-vásárlásnál, amikor a gyári garancia már lejárt, izgalmas kérdés, hogy a robusztusabb, de kevésbé hatékony szívó-, vagy az erőteljesebb, de kényesebb turbómotort választjuk. Amíg a kocsi új és él a garancia, nincs nagy kockázata a komplikáltabb, karbantartás-igényesebb, baj esetén drágábban javítható technikának.

Milyen idős autóra érdemes még CASCO-t kötni?

casco öreg autó lízing garancia

Minél idősebb egy autó, annál kevésbé valószínű, hogy tulajdonosa köt rá a KGFB mellé a más hibájából bekövetkező károkon felüli eseményeket fedező biztosítást. De vajon mi az a korhatár, ameddig még indokolt CASCO-zni?

Akadozó újautó-gyártás, szűkülő kínálat a használtpiacon, általános drágulás: ez volt 2021

autópiac új autó használt covid

A tavaly kaotikussá vált autópiaci-autóipari helyzet egyik leglátványosabb mutatószáma a német újautó-piac 2021-es teljesítménye. Utoljára a német újraegyesítés előtt fogyott el Németországban annyira kevés új autó, mint tavaly. A már 2020-ban is alacsony értékesítési darabszám tavaly további 10,1 százalékkal csökkent, decemberben pedig hat havi folyamatos csökkenés után az előző év utolsó hónapjához képest már 26,9 százalékos volt a visszaesés.

Milyen legyen a 'téli autó'? Attól függ, mire kell!

téli autó négykerékhajtás összkerékhajtás

Két dolog indokolhatja egy 'téli autó' beszerzését. Vagy a családi autópark drágább darabjainak kímélésének szándéka, vagy a havas-jeges utakon való élvezetes autókázások élménye.

Viharos év volt 2021 az autópiac számára, de milyen lesz 2022?

autópiac 2022 chip áremelkedés

Tovább drágulnak az új és használt autók? Vagy enyhül végre az ipari alapanyag-hiány és csökkennek a megnyúlt szállítási határidők?

Most még lehet reális áron 12 hengeres hobbiautót venni!

12 henger limuzin kupé luxusszedán

Az autóipari downsizing miatt elkezdtek eltűnni a tucathengeres új autók, de lassan a használtpiacról is elfogynak ezek a kocsik. Pontosabban nem elfogynak, hanem átminősülnek autóból műtárggyá, ennek megfelelő árral.

Aktív biztonsági extrák a használt autókban: mi fontos, mi nem?

biztonság extrák

Használtautó-vásárlásnál ma már fontos szempont az is, milyen vezetéstámogató rendszereket kapunk a kocsival.

Nem indul a kocsi, bedöglött az akkumulátor - mit tegyek?

akkumulátor tél

A téli szezon igazán kemény része nagyon gyakran azzal indul, hogy nem indul - mármint az autó. Az elgyengült, megfáradt akku jellemzően az első komolyabban hideg reggelen szokta végleg megadni magát.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum