Magazin

Nem mindegy, milyen biztosítást kötünk az elektromos autóra

elektromos autó CASCO lopáskár javítási költségek assistance

A villanyautók működési és üzemeltetési sajátosságai között van néhány olyan körülmény, amelyek miatt érdemes alaposan átböngészni a biztosítási feltételeket, szolgáltatásokat szerződéskötés előtt.

Öreg autó kevés kilométerrel: hol lehet a csapda egy ilyen ajánlatban?

öreg autó kilométer futásteljesítmény állapot

A használt autók kilométer számlálójának visszatekerése, visszaállítása ma már nem olyan egyszerű, mint akár csak néhány évvel ezelőtt volt. Az autók életútjának egyre több pontján, szerviz látogatásnál, műszaki vizsgánál rögzítik hitelesen, visszakövethetően az óraállást. Egy idős, mégis szokatlanul keveset futott autó megvásárlásában ma már nem is a kilométer számláló adatának kétes valódisága a legnagyobb kockázat.

Első autó friss jogsihoz: legyen biztonságos, kezes és olcsó

első autó kisautó jogosítvány

Vannak, akik a jogosítvány megszerzése után egyből a forgalomban való önálló részvétel mélyvízébe pottyannak a tágas családi autó, egy túl erős álomjárgány vagy egy nagy céges kocsi volánja mögött. Pedig lehet, hogy szerencsésebb volna egy kicsi, de praktikus tanulóautóval megszerezni az első hónapokban, években a kezdeti rutint.

Ne féljünk használni, de használjuk tudatosan a modern vezetéstámogatási eszközöket!

tempomat sebességtartó automatika sávtartó

Sok autós számára még a tempomat használata is ijesztő dolog, hát még az, amikor a kormányzásba is belenyúl az autó vagy önálló vészfékezést végez! Pedig nem szabad félni ezektől a dolgoktól, azért találták ki őket, hogy nekünk segítsenek, minket védjenek.

Nagy méretű gumi a használt autón - jó vagy rossz ez a vevőnek?

abroncs gumi nagy méretű

Mire számítsunk, ha az átlagosnál nagyobb méretű gumiabroncsok feszülnek a kiszemelt kocsi keréktárcsáin? Előny vagy hátrány a nagyobb gumi, lesznek vele extra költségeink?

Konnektoros hibridek: kinek melyik a legjobb modell a használtpiacról?

hibrid elektromos plug-in

A konnektorról is tölthető hibrid technika az eszköz a tiszta, olcsó napi rutinautózás és a kényelmes, gyors alkalmi hosszabb utazások egy autóval való megoldására. De vajon az egyre bővülő kínálatból melyik modell a megfelelő választás?

Ma még olcsó kiskocsik, amelyekből keresett veterán válhat

kisautó gazdaságos veterán

Az autóipar történetében felfedezhető egy már-már piaci törvénnyé vált minta, mely szerint néhány nagy sorozatban, elérhető áron gyártott kis európai tömegmodell néhány évtized elteltével keresett, drága, újrafelfedezett divatcikké válik. Vajon a közelmúlt kisautói közül melyek azok, amelyekből akár befektetési céllal is érdemes lehet bevásárolni?

A bizonytalan üzemanyag-ellátási helyzetben nő az érdeklődés az elektromos autók iránt

elektromos plugin hibrid ár

Az új és a használt autók európai illetve hazai piacán egyaránt magas a kereslet az elektromos és konnektoros hibrid autók iránt. A villanyautók iránti érdeklődést serkentik a magas üzemanyagárak és az időről időre érkező hírek az olajtermékek ellátásában felmerülő problémákról.

Lassan a KGST autóiparának utolsó modellei is eltűnnek a használtautó-kínálatból

KGST szocialista muzeális oldtimer veterán

Az európai keleti blokk összeomlását követően az egykori KGST-tagállamok autógyárai jórészt multinacionális nagyvállalatok érdekszférájába kerültek, a szocialista gyártmányok pedig kevés kivétellel legfeljebb csak pár hónappal, évvel élték túl a rendszert, amely létrehozta őket. De azért még ma is léteznek tényleges napi használatra is alkalmas példányai a szoci autóipar végnapjainak.

Jégverte autó: van gyógymódja a jégkárnak?

jégkár jégverés Casco

A használt autók kínálatának szomorú különlegességei a jégesőtől származó horpadásokkal elcsúfított autók. Gyakran csábítóan alacsony áron lehet jó állapotú, fiatal autókkal találkozni, melyeknek egyetlen hibája a durva narancsbőr. Mennyire komolyan szabad elgondolkodni egy ilyen autó megvásárlásán, illetve mit tehetünk, ha netán a mi autónkat kapja el a jégeső?

Használtautó-vásárlás: mennyire fontos, hogy milyen színű a kocsi?

szín metál fóliázás

Van vásárló, aki eleve egy bizonyos számára kedves színt keres, amikor autóvadászatra indul. Van, aki a feltűnésmentes színeket kedveli, van, akinek az a fontos, hogy eladásnál ne legyen gond a színnel. És persze van, akinek teljesen mindegy, fekete, fehér vagy piros, ha az állapot kifogástalan. A szín elsősorban természetesen ízlés kérdése, de azért van pár tudnivaló ezzel a tényezővel kapcsolatban is, amikkel jó tisztában lenni az autóvásárlás folyamatában.

Így lesz a benzines vagy dízel használt autóból elektromos: retrofit-konverzió

retrofit elektromos átalakítás konverzió

A drága új elektromos autók megvásárlása helyett elméletileg sok járműtulajdonos számára lehetne járhatóbb út egy meglévő belsőégésű motoros autó átalakítása. Vannak is vállalkozások, amelyek ezzel foglalkoznak, de Európában (egyelőre) ezek a konverziók sokkal inkább tekinthetők játéknak, mint komoly változtató erőnek az elektromos mobilitási átmenetben. Kivéve talán a kishaszonjárművek szegmensében.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum