Magazin

Konnektoros hibridek: kinek melyik a legjobb modell a használtpiacról?

hibrid elektromos plug-in

A konnektorról is tölthető hibrid technika az eszköz a tiszta, olcsó napi rutinautózás és a kényelmes, gyors alkalmi hosszabb utazások egy autóval való megoldására. De vajon az egyre bővülő kínálatból melyik modell a megfelelő választás?

Ma még olcsó kiskocsik, amelyekből keresett veterán válhat

kisautó gazdaságos veterán

Az autóipar történetében felfedezhető egy már-már piaci törvénnyé vált minta, mely szerint néhány nagy sorozatban, elérhető áron gyártott kis európai tömegmodell néhány évtized elteltével keresett, drága, újrafelfedezett divatcikké válik. Vajon a közelmúlt kisautói közül melyek azok, amelyekből akár befektetési céllal is érdemes lehet bevásárolni?

A bizonytalan üzemanyag-ellátási helyzetben nő az érdeklődés az elektromos autók iránt

elektromos plugin hibrid ár

Az új és a használt autók európai illetve hazai piacán egyaránt magas a kereslet az elektromos és konnektoros hibrid autók iránt. A villanyautók iránti érdeklődést serkentik a magas üzemanyagárak és az időről időre érkező hírek az olajtermékek ellátásában felmerülő problémákról.

Lassan a KGST autóiparának utolsó modellei is eltűnnek a használtautó-kínálatból

KGST szocialista muzeális oldtimer veterán

Az európai keleti blokk összeomlását követően az egykori KGST-tagállamok autógyárai jórészt multinacionális nagyvállalatok érdekszférájába kerültek, a szocialista gyártmányok pedig kevés kivétellel legfeljebb csak pár hónappal, évvel élték túl a rendszert, amely létrehozta őket. De azért még ma is léteznek tényleges napi használatra is alkalmas példányai a szoci autóipar végnapjainak.

Jégverte autó: van gyógymódja a jégkárnak?

jégkár jégverés Casco

A használt autók kínálatának szomorú különlegességei a jégesőtől származó horpadásokkal elcsúfított autók. Gyakran csábítóan alacsony áron lehet jó állapotú, fiatal autókkal találkozni, melyeknek egyetlen hibája a durva narancsbőr. Mennyire komolyan szabad elgondolkodni egy ilyen autó megvásárlásán, illetve mit tehetünk, ha netán a mi autónkat kapja el a jégeső?

Használtautó-vásárlás: mennyire fontos, hogy milyen színű a kocsi?

szín metál fóliázás

Van vásárló, aki eleve egy bizonyos számára kedves színt keres, amikor autóvadászatra indul. Van, aki a feltűnésmentes színeket kedveli, van, akinek az a fontos, hogy eladásnál ne legyen gond a színnel. És persze van, akinek teljesen mindegy, fekete, fehér vagy piros, ha az állapot kifogástalan. A szín elsősorban természetesen ízlés kérdése, de azért van pár tudnivaló ezzel a tényezővel kapcsolatban is, amikkel jó tisztában lenni az autóvásárlás folyamatában.

Így lesz a benzines vagy dízel használt autóból elektromos: retrofit-konverzió

retrofit elektromos átalakítás konverzió

A drága új elektromos autók megvásárlása helyett elméletileg sok járműtulajdonos számára lehetne járhatóbb út egy meglévő belsőégésű motoros autó átalakítása. Vannak is vállalkozások, amelyek ezzel foglalkoznak, de Európában (egyelőre) ezek a konverziók sokkal inkább tekinthetők játéknak, mint komoly változtató erőnek az elektromos mobilitási átmenetben. Kivéve talán a kishaszonjárművek szegmensében.

Így segít spórolni autós nyaralásnál az útiköltségen a mobilod

mobil információ takarékosság

A benzin és a gázolaj magasba szökött ára ellen a magyar szabályozásban bevezetett ársapka külföldi utazásoknál már nem nyújt segítséget. Az viszont igen, ha bevetjük az autózás költségeinek csökkentéséhez a mindig nálunk lévő mobilnet-elérést is!

Mit tesz a nagy meleg az autónkkal?

nyár hőség UV karbantartás

A kánikula, a tűző napsütés nem csak az emberi szervezet számára jelent extrém megterhelést, a kocsinknak se tesz jót.

A használtpiac korai keleti crossoverei

crossover SUV

Nevezzük bárhogy őket, a SUV-ok, crossoverek, szabadidőautók, hobbiterepjárók divatja töretlen. Már olyan régóta az, hogy a használtpiac 15+ éves mezőnyében is bőven akadnak belőlük ma is üde megjelenésű, jó állapotú darabok.

Léteznek még egyáltalán valódi terepjárók?

terepjáró offroad négykerék 4x4 pickup SUV

Miközben tombol a SUV-láz, a klasszikus terepjárók száma alaposan megfogyatkozott az európai autókínálatban.

Nyaralás autóval: lehet biztosítást kötni az autó esetleges meghibásodására is?

assistance biztosítás

Az új, még garanciális autóval utazókat többnyire elkíséri az assistance-szolgáltatás őrangyala is. Ha lerobban a kocsi, érkezik az ingyenes műszaki segítségnyújtás, esetleg a csereautó. De idősebb kocsi mellé, akár csak egy-egy hosszabb utazásra is lehet ilyen őrangyalt bérelni?

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum