Magazin

Mennyit veszítenek elméleti hatótávolságukból hidegben a villanyautók?

elektromos autó hatótávcsökkenés tél

Az elektromos autók télen hajlamosak jóval kevesebb kilométert megtenni egy töltéssel, mint a melegebb évszakokban. Általános szabály nincs a hatótáv-csökkenésre, vannak viszont érdekes tesztek, mérések azzal kapcsolatban, hogy melyik modelnél mire lehet számítani.

Mit tudhatunk a kiszemelt autó hangrendszeréről a beszállítói embléma alapján?

autó hangrendszer autóhifi audiorendszerek

Az autóipari audiorendszerek beszállítóinak némelyikét ismerhetjük a háztartási szórakoztató elektronikai piacról is, mások nevével szinte csak kocsikban találkozhatunk.

Hidrogénautó használtan: meglepően bőséges a választék

hidrogénautó hidrogéncellás jármű Hyundai Toyota

A magyar közlekedés rendszere még épp csak ismerkedik a hidrogénalapú energetika, a hidrogéncellás járművek lehetőségeivel. A német használtautó-piacon viszont már sok tucatnyi hidrogénautó keresi új gazdáját az online keresőkben.

Hol találunk hiteles teszteket a gumiabroncsokról vásárlás előtt?

gumiabroncs teszt tapadási képesség téli gumi

A gumis cégek egyes új termékeiről szóló híreknél, cikkeknél, pláne reklámoknál alaposabb és hitelesebb segítséget nyújtanak a megfelelő gumiabroncs megtalálásához a komoly autós magazinok vagy autós szervezetek nagy költségvetésű, alaposan megszervezett összehasonlító tesztjei.

Sosem látott csúcson a CNG ára - esetleg pont most lehet olcsón földgázüzemű autót venni?

CNG sűrített földgáz alternatív üzemanyag

A sűrített földgáz, a CNG, mint alternatív üzemanyag, teljesen kiszorult a gazdaságossági racionalitásból az energiaválság következtében. A korábban eladott CNG-üzemű autók viszont jelenleg is a használtautó-piac részét képezik.

Vonzó vagy kerülendő a tetőablakos, panoráma üvegtetős használt autó?

tetőablak panoráma üvegtető használtautó

Látványos és hangulatos dolog egy új autón a nyitható tetőablak vagy a fix panoráma üvegtető, de mi a helyzet, ha egy idősebb használt kocsin ékeskedik ez az extra? Örüljünk neki vagy inkább féljünk tőle?

Melyik márka melyik autója a legmegbízhatóbb?

használtautó megbízhatóság felmérés

A brit WhatCar? magazin érdekes szempont szerint is feldolgozta szokásos éves használtautó-megbízhatósági felmérésének adatait. Vajon az egyes márkák mely modelljei okozzák a legkevesebb bosszúságot tulajdonosuknak?

A legártatlanabb kinézetű 15-20 éves sleeperek

sleeper motorteljesítmény sebesség

Volt néhány olyan nagyon erős, nagyon gyors autó a kétezres évek elején, amelyek ma a tizenéves kocsik európai használtpiacának érdektelenebb darabjainak tűnnek, hacsak az ember nem tudja, mit is lát pontosan.

Hogyan válasszak menetrögzítő kamerát?

menetrögzítő kamera dashcam felelősség kérdése

A dashcamek vagy menetrögzítő kamerák ma már annyira praktikus, könnyen kezelhető és olcsó eszközök, hogy mindenkinek megéri venni egyet az autójába. De milyet?

Autóéletmód-váltás: mire kell figyelni, ha úgy alakul, hogy hosszú időre meg kell tartani a kocsit?

autócsere karbantartás élettartam

Az autóipari gyártási nehézségek, az általános autópiaci drágulás és az energiapiaci válság gazdaságra gyakorolt hatásai miatt sokan szembesülhetnek azzal, hogy nem lesz olyan közel az autócsere, mint eredetileg tervezték. Mire érdemes különösen figyelni, ha a kocsinak tovább kell szolgálnia, mint terveztük?

Négyévszakos gumi téli helyett - szabad ilyet választani?

négyévszakos gumi téli gumi pókhálódiagram minőség

A klímaváltozás kevés pozitív mellékhatásának egyike, hogy hazánk nagy részén már alig-alig vannak klasszikusan havas-jeges-csúszós téli napok. Kell még egyáltalán téli gumi télen, vagy elég egy mindig használható négyévszakos szett is?

Hihetetlen, hogy idén már ezek az autók is beléptek a veteránok körébe

oldtimer veterán 1992-es gyártmány

A hivatalosan is oldtimerré minősíthető autók harmincéves korhatárába immár egy egész csomó olyan modell is becsúszik, amelyekre ma is frissnek ható formájuk vagy fejlett technikájuk miatt nagyon nehéz veteránként tekinteni.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum