Magazin

Közeleg a lejárt műszaki vizsgák rendezésére adott türelmi időszak vége!

műszaki vizsga türelmi idő

A pandémia miatt bevezetett rendkívüli intézkedések egyike volt az autók műszaki vizsgáztatására adott extra türelmi idő. Hamarosan azonban itt a végső határidő a vizsga megújítására, ideje bejelentkezni egy vizsgaállomásra!

Azért drágulnak a használt autók, mert nincs elég új autó?

áremelkedés várakozási idő cégautó

A használtautó-piac elképesztő torzulásai, a jó állapotú, nem túl idős kocsik elképesztő ütemű drágulása elsősorban valószínűleg az újautó-ipar termelési válságára vezethető vissza.

LED-lámpák az autóba izzók helyett: szabad? Érdemes?

LED fényszóró lámpa helyzetjelző menetjelző

Az autók világításának átalakítása nagyon szigorúan szabályozott területe a közúti közlekedésnek Magyarországon és egész Európában. Legálisan nem egyszerű LED-ekre cserélni a hagyományos izzókat. És az sem biztos, hogy érdemes.

Teljesen kiszorult a gazdasági realitásból a CNG-autózás, viszont jó üzlet az LPG-autó

CNG LPG gázüzem üzemanyagár

Miközben az egyik típusú gáz-üzemanyag, az LPG a rögzített hazai üzemanyagárakkal szemben is jóval olcsóbb alternatívát jelent, a másik fajta autógáz, a CNG elképesztően megdrágult.

Melyik autó fogyaszt a legkevesebbet a valóságban?

takarékos olcsó alacsony fogyasztású

A legismertebb európai, valós tapasztalatokat összegző fogyasztási adatbázis alapján megkerestük azokat a kocsikat, amikkel a legtakarékosabban lehet autózni.

A leggyorsabbat a legolcsóbban: milyen használt autót vegyen, aki száguldásra vágyik?

sportautó sebesség lóerő

A legnagyobb elérhető sebességet a szupersportautók, hipersportautók hozzák el a közutakra. De ezekre a nagyon visszafogott példányszámban gyártott, nagyon drága autókra keveseknek van pénze. Mit tehet, aki hétköznapi autós költségvetésből szeretne nagyon gyorsan menni?

Az utolsó szívódízelek

dízel szívódízel diesel

Feltöltés nélküli dízelmotorral szerelt személyautót ma már nem kapni Európában, de másutt is csak alig pár gyártó kínál elsősorban a civilizáció peremére szánt járművet szívódízellel. A használtpiacon azonban még találhat néhány elfogadható állapotú ilyen kocsit, akinek fontosabb a turbó nélküli technika masszivitása, mint a feltöltővel elérhető erőtöbblet és fogyasztáscsökkenés.

Mit vegyen most a használtautó-piacon, aki hosszú időre tervezne a kocsival?

autópiac válság használt tartós megbízható

Pandémia, chiphiány, nyersanyaghiány, orosz-ukrán háború, elsüllyedő autószállító teherhajó; egymást érik újabb és újabb, az autóipar és autópiac jövőjét (is) érintő válságok. Aki most vesz kocsit, úgy vegyen, hogy számíthat rá: esetleg sokáig meg is kell majd tartania.

Újabb könnyen kiszerelhető, drágán eladható autóalkatrész lopása terjed

lopás kormány alkatrész

A katalizátorlopások után (vagy mellett) egyre gyakoribb a kormánykerekek lopása is Európában.

Most igazán aktuális az ősi autós kérdés: hogy lehet spórolni az üzemanyaggal?

üzemanyag benzin dízel takarékos

A nyakunkon az üzemanyagár-drágulás, az ellátás sem olyan stabil, mint megszoktuk. Ideje átgondolni, hogyan tudunk spórolni a benzinnel, gázolajjal. A legjobb módszer az üzemanyag-takarékosságra, ha egyáltalán nem is használjuk az autót, amikor nem muszáj.

A használt villanyautók együtt drágulnak a piaccal

elektromos autó villanyautó akkumulátor

Az elektromobilitás térhódítása az első modern, nagy sorozatban készülő villanyautók megjelenésével már több mint egy évtizede tart. Hogyan hatnak a jelenlegi piaci változások a használt elektromos autók egyre bővülő szegmensére?

Autók, amik idén válnak nagykorúvá, de ez nem látszik rajtuk

2004 Chrysler Ford Honda Porsche Smart Mitsubishi

A '70-es évek fémlökhárítói, a '80-as évek kockaformái, a '90-es évek bumfordi elgömbölyödése után a 2000-es évek elején már bőven termettek olyan dizájnvilágú autómodellek, amelyek akár még ma is frissnek hatnak.

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

0/0
Dokumentum